Hikari – válasz a magas energiaárakra (x)
Hazánkban a napraforgót és a repcét deszikkálják a termelők a legnagyobb felületen. A napraforgót a vetésterület kb. 30–40%-án, időjárástól függően, k...
Hazánkban a napraforgót és a repcét deszikkálják a termelők a legnagyobb felületen. A napraforgót a vetésterület kb. 30–40%-án, időjárástól függően, k...
Hazánkban a napraforgót és a repcét deszikkálják a termelők a legnagyobb felületen. A napraforgót a vetésterület kb. 30–40%-án, időjárástól függően, k...
Fontos és egyre hangsúlyosabb szántóföldi kultúránk a napraforgó. A jelenlegi magas felvásárlási árak érezhetően növelték a termesztési kedvet, 2022-b...
A repcében az állományszárítás elmaradása közvetlen termésveszteséggel járhat. A repce becői érzékeny biológiai alkotások. Könnyen felnyílnak, felpatt...
2021-ben a napraforgó az egyik legjobban jövedelmező növényünk lett. Vetésterülete növekszik, gyakorlatilag csak a vetésforgó szab gátat neki. Tavaly...
A szántóföldi növénytermesztés során az utolsó növényvédelmi beavatkozás a deszikkálás, amely elsősorban a napraforgónál és az őszi káposztarepcénél,...
A napraforgó területe 600–700 ezer hektár körül mozog Magyarországon, ez a 3. legnagyobb területen termesztett növényünk. Állományszárítása fontos tec...
A napjaikban egyre sűrűbben bekövetkező növényvédő szer hatóanyag visszavonások elérték az állományszárítás, deszikkálás területét is. A diquat hatóan...
A napraforgó-betakarítást segítő szükséges és elégséges beavatkozás az állományok deszikkálása. Ez a folyamat a természet által is biztosított, így a...
A betakarítás mindig megmutatja az addig befektetett munka valódi értékét. Nem is csoda, hogy az aratás előtt növekvő feszültség tölti el a repceterme...
Mára az állományszárítás mellett a „ragasztásos technológia” általánosan elterjedt, szerves része lett a pergő magvú kultúrák termesztésének, nem csak...
Mára az állományszárítás mellett a ragasztásos technológia általánosan elterjedt, szerves része lett a pergő magvú kultúrák termesztésének, nemcsak ne...
Mára az állományszárítás mellett a ragasztásos technológia általánosan elterjedt, szerves része lett a pergő magvú kultúrák termesztésének, nemcsak ne...
Ilyen összefüggésben is tárgyalhatjuk a csávázási technológia kérdését akár egy optimális tőszámot előirányzó precíziós gazdálkodás során, amikor is a...
A fogyasztói szokások változása miatt már feldarabolva, megtisztítva, konyhakészen is megvásárolhatjuk a sütőtököt.
December 3-5-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
Még nem tisztázott, hogy pontosan hogyan néznének ki az uniós címkék az élelmiszereken a gyakorlatban.
Két évvel ezelőtt fogadták el a Kunming–Montreal Globális Biológiai Sokféleség Keretrendszert, melynek végrehajtása most az elsődleges feladat.
A csicseriborsó kiváló szárazságtűrő képessége és magas fehérjetartalma révén fenntartható alternatívát kínálhat az élelmezésbiztonság megteremtéséhez.