Veszélyes állatbetegség terjed Európában: csak így lehet védekezni ellene
Bár Európában vészesen terjed, Magyarország még mentesnek számít a kéknyelv-betegségtől.
Bár Európában vészesen terjed, Magyarország még mentesnek számít a kéknyelv-betegségtől.
Az Amerikai Egyesült Államokban először mutatták ki a H5N1 madárinfluenza jelenlétét egy sertésben.
Holland kezdeményezésre októberben vizsgálatköteles, de nem karantén (RNQP) státuszba kerülhet a paradicsom barna termésráncosodását okozó ToBRFV vírus.
Egy fertőző betegség miatt méhzárlatot rendeltek el a Nógrád vármegyei Héhalom környékén.
Csak a szigorú előírások betartásával lehet megakadályozni a terjedésüket.
Több mint 100 vízimadár pedig karanténba került.
Már hét fertőzött állatot találtak hazánkban.
Ezt a karácsonyi pulykák szívhatják meg a legjobban.
Így biztosítható a folyamatos és zökkenőmentes munkavégzés.
Nem lehet tudni, mit hoz a második hullám, de oda kell figyelni ősszel is.
Az ebéd mellett már a reggelit és az élelmiszert is szívesen rendeljük házhoz.
Volt, hogy kétszer annyian kerestek recepteket online, mint korábban.
A hatóságok szerint a helyi lakosságnak nincs mitől tartania.
A gazdaság 480 alkalmazottjából 174-nek lett pozitív a tesztje.
Már zajlik a gazdaság valamennyi alkalmazottjának tesztelése.
A korlátozások feloldása a sertésfeldolgozót nem érinti.
Az ország kertésze halála előtt nem sokkal kaphatta el a vírust.
Karantén-kutatást végzett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A 3000 fős reprezentatív online fogyasztói kutatást május elején végezt...
Szigorú ellenőrzések várnak az országba érkezőkre, de nem mindenkire.
Hogyan változtak élelmiszervásárlási szokások a járványügyi helyzet hatására?
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.