Rangos elismerésben részesültek Pápai Hús sonkái
Az idén 111 éves Pápai Hús Kft. sonkái, a Hungarikum pályázat eredményének köszönhetően bekerültek a Magyar Értéktárba.
Az idén 111 éves Pápai Hús Kft. sonkái, a Hungarikum pályázat eredményének köszönhetően bekerültek a Magyar Értéktárba.
Hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom.
Aki nem szeretne csalódni, annak érdemes a hagyományos húsvéti sonkát választania, megbízható helyről.
A tavalyinál több hibát talált az idei tavaszi szezonális élelmiszerbiztonsági-ellenőrzés során a Nébih.
A megkérdezett húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést vár az idei húsvéttól.
Félünk tőle, hogy csalódást okozó húsvéti sonkát választunk egy friss kutatás szerint.
Az olcsóbb sonkák nem véletlenül kerülnek annyiba, amennyibe - ez a minőség romlásával is jár.
A Nemzeti Parkban készülő felvágottak nemcsak különlegesek, hanem egészségesek is.
A kiskereskedelmi láncok akár egy éves ártartást várnak el a saját márkás termékeik gyártóitól, így a feldolgozóknak óriási kockázatokat kell vállalnia.
Franciaországban megtiltanák az olyan nevek használatát, mint a "steak" és a "spare ribs" az országban előállított növényi eredetű élelmiszerek esetében.
40 százalékkal drágultak a húsvéti élelmiszerek, de lehetne nagyobb is az áremelkedés.
Április 10-ig tart az egész országra kiterjedő tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés.
Hatalmas a bizonytalanság a hazai sertésszektorban, nem tudni, mi vár az ágazat szereplőire.
Hiába lesz akciós idén a húsvéti sonka, még így is brutálisan megdrágult tavaly óta.
Idén a húsvét is többe fog kerülni a magyaroknak, jelentősen megnőtt a sonka és a tojás ára is.
Brutálisan megnőtt a sonka ára, de a tojásnál és a csokinyusziknál sem jobb a helyzet.
2023. március 14-én elindult a szokásos tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés.
Kiderült, mennyibe is kerülhet idén tavasszal a sertéshús és a sonka a magyar henteseknél.
A klímaváltozás miatt kerülhet veszélybe a világhírű spanyol sonkakülönlegesség.
Egészségvédő hatású sonkák, kolbászok és szalámik fejlesztésébe kezdtek Debrecenben.
A klímaváltozás a pezsgő ízét és a tradicionális szőlőtermesztő vidékeket is megváltoztathatja.
Az előző napokhoz képest igazán meleg levegőt hozott a szél csütörtökön az országba.
Jelentős visszaesés történt a prémium borpiacon a kínai kereslet csökkenése miatt.
A karácsonyi fogyasztása átlagosan 513 kg CO2-egyenértékű kibocsátást eredményez, ez több mint 23-szorosa az átlagos napi 22 kg-os értéknek.
Mindenhol jóval hidegebb volt, mint egy nappal korábban, köszönhetően annak, hogy kiderült az ég és leállt a szél.