Érdekes dolog derült ki a dunai árvízről: nem úgy van, ahogy sokan hiszik
A hazai vízügyi szervezetek értékelték a szeptemberi árvízi védekezést a Széchenyi István Egyetem Vízgazdálkodási Kutatócsoportja közreműködésével.
A hazai vízügyi szervezetek értékelték a szeptemberi árvízi védekezést a Széchenyi István Egyetem Vízgazdálkodási Kutatócsoportja közreműködésével.
Az 1977-ben indult kiállítás, a Bábolnai Gazdanapok hazánk egyik legrégebbi szakmai rendezvénye.
Idén is készül szakmai programokkal a kiállítás mellett a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok
Több mint száz nemzetközi szakembert fogad az április végén megrendezésre kerülő Hungarian Wine Summit.
Szakmai fórummal egybekötött eseményen díjazta a gazdákat a Kukorica Kör Egyesület.
Évek óta folyamatosan jelentős mértékben károsodnak a magyarországi gyümölcsösök.
Idén ősszel is látványos szakmai és családbarát programokkal várja látogatóit az OMÉK.
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem számára sérthetetlen a hallgatók nemzetközi mobilitáshoz fűződő joga.
Ha védekezni akarunk az aszály ellen, árvízvédelem helyett árvízhasznosításra van szükség.
Magyarországon tartja közgyűlését a Gazdálkodók Világszervezete.
Smart-farming technológiákkal fejlesztik Paks környékének agráriumát.
Megnyílt a Sirha Budapest Nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítás.
Nyitott, de azért szkeptikus is a hazai agrártársadalom.
A programra november 3-ig lehet jelentkezni.
Megkezdődött a hazai ökológusok legnagyobb kongresszusa.
A kajszitermés négyötödét elvitte a tavaszi fagy.
Harminc éve várnak erre a gépre a holland brokkolitermesztők.
Rendhagyó formátumú virtuális precíziós növénytermesztési rendezvény
Elindult az Agrármarketing Centrum borszakmai és üzletfejlesztési programja.
A hűtési technológiákról tart szakmai programot az Agrárkamara.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.