Olyan kutatócsoport alakul, amilyen még soha nem volt Magyarországon
Az SZTE tudósai megalapítják Magyarország első Geo Terroir Kutatócsoportját, ami óriási lökést adhat a hazai agráriumnak, élelmiszeriparnak és a turizmusnak.
Az SZTE tudósai megalapítják Magyarország első Geo Terroir Kutatócsoportját, ami óriási lökést adhat a hazai agráriumnak, élelmiszeriparnak és a turizmusnak.
Az erdőtüzek előrejelzését és megfékezését segítheti az SZTE geográfusainak kutatása.
Növények extra tápanyagellátását szolgáló rendszert fejleszt a TS Labor Kft.
Országosan is használják az SZTE által kidolgozott aszálykutatási eljárást.
Korszerű szarvasmarha-takarmányt fejlesztett ki a Hód-Mezőgazda Zrt. és az SZTE.
Műholdakkal veszik fel a jégkárok elleni harcot az SZTE kutatói.
Egyedülálló kutatás az országban.
Az SZTE kutatásokkal segíti a Kárpát-medence szárazodása elleni harcot.
Az egyetem mérnöki kara 6 ezer euró támogatást kap novemberig.
Online térképen a növények inváziója.
Az új képzés levelező rendszerben fog elindulni.
De nem tisztító- és kozmetikai szerekből származik a mintákban talált műanyag.
A képzésre augusztus 23-ig lehet jelentkezni.
Új képzés indul a Szegedi Tudományegyetemen.
A Szegedi Tudományegyetem szabadalmaztatta.
Több mint 2,5 milliárdos projekt indul.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.