Megdöbbentő, ami a Balatonban történik: érdekes hírek érkeztek a tóról
21 centiméterrel marad el jelenleg a Balaton vízszintje a tavaly ilyenkor mért értéktől.
21 centiméterrel marad el jelenleg a Balaton vízszintje a tavaly ilyenkor mért értéktől.
A klímaváltozás miatt a világ több pontja, köztük hazánk tágabb régiója is jobban ki van téve a szárazságnak.
Hosszan elnyúló tetőzések, lassú apadás kíséri a dunai árhullámot az Országos Vízügyi Főigazgatóság legfrissebb jelentése szerint.
1-3 éven belül változás állhat be, és megduplázódhatnak az öntözött területek hazánkban.
A mezőgazdasági termelők mentesülnek a mezőgazdasági vízszolgáltazási díjfizetési kötelezetség alól a 2023-as évben.
A szakértők szerint a hódok segítségével megmenthető a vizes élőhelyek egy része.
Mutatjuk, mi a teendő, ha úgy látod kókad, szárad, betegeskedik a növényed otthon.
Akár áradásokat okozhat a napokban lehulló sok csapadék a következő napokban az ország több folyójánál.
Az OVF tájékoztatása szerint az érkezett árhullámból a lehető legtöbb vizet tartja vissza és tározza a vízügy.
Hetek óta folyamatosan emelkedik a Balaton átlagvízszintje, de tavaszig még van hova feltöltődni.
Az utóbbi napok csapadékosabb időjárásának és a nagy folyók vízgyűjtőjéről érkező vízmennyiségnek köszönhetően mérséklődött az aszály, emellett a szez...
Már a Tisza sem a régi.
Van elég víz a mezőgazdaság számára.
Egyre vészesebb méreteket ölt a csapadékhiány az országban.
Elmaradtak a nyári eleji esők az ország délkeleti térségében.
Íme néhány filléres trükk palántaneveléshez.
A jövőben elengedhetetlen lesz az öntözésfejlesztés.
A NAK kezdeményezte a tartósan vízhiányos időszak kihirdetését.
Egyre inkább kifizetődővé válik a termelőknek az öntözéses gazdálkodás.
Lezárult a tartósan vízhiányos időszak a mezőgazdaságban.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.