130 millió forintot kapnak az agrárágazati és a zöld civil szervezetek

Agro Napló
Megjelent a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött civil szervezeteket támogató Zöld Forrás és az agrárágazati civil szervezeteket támogató 2021. évi pályázat eredménye.

Agrárgazati civil szervezetek pályázata

A civil szervezetek fontos szerepet vállalnak abban, hogy teljesüljenek az Agrárminisztérium agrárágazati célkitűzései. A tárca ehhez kíván hatékony segítséget nyújtani az agrárágazati civil szervezeteket támogató pályázatával, amelynek köszönhetően a minisztérium idén 82 civil szervezet munkáját segíti.

Az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az agráriumot népszerűsítő kiadványok, rendezvények, valamint a szervezetek nemzetközi képviseletét biztosító kapcsolatépítések száma. Ezek mind támogatják, hogy teljesüljenek az agrárágazati célkitűzések. Az Agrárminisztérium ehhez kíván hatékony segítséget nyújtani az agrárágazati civil szervezeteket támogató pályázatával, amelynek keretösszegét az idei évben 20 millió forinttal megemelte. Így a 60 millió forintos keretösszegből 82 civil szervezet programja valósulhat meg.

A 2021. évi felhívásra 166 szervezet nyújtotta be pályázatát. Ezek közül 131 felelt meg a formai előértékelésnek. A tartalmi értékelésre befogadott pályázatok közül 82 civil szervezet nyert el támogatást. A nyertesek átlagosan 730.000 forintot kapnak a 2021. évben megvalósítandó szakmai, valamint a tárca célkitűzéseihez is illeszkedő projektjeik megvalósításához.

A pályázati döntés itt érhető el.

Zöld Forrás pályázat

Az Agrárminisztérium 70 millió forint értékben támogatja a környezet-és természetvédelmi céllal létrejött, Magyarországon bejegyzett közhasznú társadalmi szervezeteket.

A 2021. évi pályázati felhívásra 138 szervezet nyújtotta be pályázati dokumentációját, melyből 59 felelt meg a formai értékelés szempontjainak. A tartalmi értékelésre befogadott pályázatok közül 36 civil szervezet részesül támogatásban, amelyek az általuk kidolgozott és benyújtott projektek megvalósításával járulnak hozzá a Nemzeti Környezetvédelmi Programban megfogalmazott célok eléréséhez.

A pályázati döntés itt érhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!