15 milliárd forint területalapú támogatás

Agro Napló
15 milliárd forint utalásával fejezi be a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közreműködésével a 2013-as egységes területalapú támogatás kifizetését március 27-től kezdődően.

A SAPS jogcím tekintetében összesített kifizetések hektárra számított maximális támogatási összege 70 442 Ft, amely a nemzeti boríték lehető legteljesebb kihasználásának figyelembe vétele mellett 69 660 Ft hektáronkénti támogatást jelent. Az előleg és részfizetéshez képest, az ellenőrzések lezárultával további 626,94 Ft fizethető ki hektáronként.



2013-ban több mint 177 ezer gazdálkodó igényelt területalapú támogatást. Az előlegfizetések már tavaly október 16-án indultak, január 23-án pedig a második részlet utalása kezdődött el. A most indított kifizetéssel együtt így összesen ezen a jogcímen több mint 340 milliárd forint érkezik az agráriumba.

Forrás: MVH/kormány.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!