30 ezer hektárral nőtt a hazai Natura 2000 terület

Agro Napló
Érdemes átböngészni a kibővített listát, mivel az újonnan bevont területeken emiatt szigorúbb környezetvédelmi feltételek szerint lehet gazdálkodni, és persze a támogatásigénylésre sem árt odafigyelni.

Megjelent az Európai Bizottság 2019/16 végrehajtási határozata, amely a pannon biogeográfiai régió közösségi jelentőségű természeti területeit tartalmazó, tizedik alkalommal frissített jegyzékét tartalmazza - adta hírül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A pannon biogeográfiai régió közösségi jelentőségű természeti területeinek jegyzékében szereplő területek a Natura 2000 hálózat részét képezik, amely nélkülözhetetlen eleme a biológiai sokféleség unión belüli védelmének. A Natura 2000 hálózat gyakorlati létrehozása terén elvárt további előrelépés érdekében, illetve a hálózat dinamikus módosítása keretében rendszeresen sor kerül a közösségi jelentőségű természeti területeket ismertető jegyzékek felülvizsgálatára.

2017. június 19. és 2018. március 2. között a tagállamok a pannon biogeográfiai régióban további közösségi jelentőségű természeti területek kijelölését javasolták. Egyes tagállamok emellett jelezték, hogy a régió közösségi jelentőségű természeti területeinek jegyzékében módosítani kívánnak bizonyos, a területek kapcsán megadott adatokat. A módosítás eredménye alapján a magyarországi Natura 2000 területek nagysága több, mint 30 000 hektárral nőtt.

A pannon biogeográfiai régió, azon belül is a Magyarország közösségi természeti területeit tartalmazó jegyzéke itt érhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Nagykun rizs uniós oltalmat kapott

A Nagykun rizs uniós oltalmat kapott

A Nagykun rizs elnevezést az Európai Bizottság május 18-i döntésével uniós oltalomban részesítette, így az védett lett az Európai Unió területén – köz...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!