30 millió tonna feletti gabonatermés Romániában

Agro Napló
Romániában az idei gabonatermés meghaladta a 30 millió tonnát a tavalyi 27 millió tonnát követően – közölte hétfőn Petre Daea román mezőgazdasági miniszter.

A miniszter elmondta, hogy búzából 10,2 millió tonna termett, 2,3 százalékkal több a tavalyi 10 millió tonnánál.

A miniszter szerint Romániában volt a legnagyobb a kukorica-, illetve a napraforgótermés Európában. Emlékeztetett, hogy a kukorica begyűjtése még nem ért véget, de már meghaladták a 18 millió tonnát, a napraforgótermés elérte a 3,35 millió tonnát. Románia az idén 2,415 millió hektáron termelt kukoricát és 1,01 millió hektáron napraforgót.

A terméshozamra vonatkozó adatokat a mezőgazdasági minisztérium várhatóan a következő napokban teszi közzé. Romániában a gabonaültetvények az ország területének 60 százalékát teszik ki, az ország az Európai Unió nyolcadik legnagyobb mezőgazdasági termelője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A hét végéig maradnak a zivatarok

A hét végéig maradnak a zivatarok

A megnövekedett nedvesség a fejlődésben lévő nyári növények számára igen jól jön, ugyanakkor a sűrűbb állományú őszi vetésekben a kórokozók számára is...

Esővel indul az ősz

Esővel indul az ősz

A hétvégi záporos, zivataros időjárás a keleti országrészben még hétfőn is folytatódott, de számottevő csapadék kevés helyen hullott. Szerdán este vis...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!