A KAP jövőjéről tanácskoztak a régió agrárszervezetei

Agro Napló
Litvánia fővárosában tartották soron lévő ülésüket a Három Tenger Régió agrárszervezetei. Vilniusban a bolgár, a cseh, az észt, a lengyel, a litván, a magyar és a szlovák szakemberek az uniós agrárpolitika (KAP) jövőjéről folytattak megbeszéléseket: közös nyilatkozatukban kiálltak a fiatal gazdák támogatása és a termelők együttműködésének ösztönzése mellett – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Agro Naplóval.

A tájékoztatás szerint a cseh, az észt, a lengyel,  a litván, a magyar és a szlovák agrárkamarák, valamint a Bolgár Nemzeti Gabonatermelők Szövetsége, a lettországi mezőgazdasági szervezetek, az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóságának (DG AGRI) képviselői december elején cseréltek véleményt a Baltikumban. A NAK-ot Losó József, a köztestület Élelmiszer-feldolgozási osztályának elnöke képviselte az eseményen.

A Három Tenger Régió agrárszervezeteinek találkozóján az uniós közös agrárpolitika (KAP) jövőjéről folytattak tárgyalásokat a szakemberek. A témáról készített közös nyilatkozatukban rögzítették, hogy érdekeik érvényesítése okán összehangolják tevékenységüket a 2020-2027 közötti KAP kereteinek és pénzügyi forrásainak meghatározása során.

A tanácskozáson résztvevők hangsúlyozták: a 2020 utáni KAP egyik fő prioritásának a fiatal gazdák támogatása kell, hogy legyen. Emellett további lépések szükségesek az agráriumba újonnan belépők segítésére. Felhívták a figyelmet arra is, hogy ösztönözni kell a mezőgazdaság szereplői közötti együttműködést, ennek előmozdítására beruházásösztönző intézkedéseket szorgalmaztak a KAP keretei között – olvasható a tájékoztatásban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Online petíció a magyar agráriumért

Online petíció a magyar agráriumért

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) online aláírásgyűjtést indított „Petíció a magy...

Online petíció a magyar agráriumért

Online petíció a magyar agráriumért

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) online aláírásgyűjtést indított „Petíció a magy...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!