MENÜ

A kisállattenyésztés fejlődését segíti a kisállat-börze

Agro Napló 2020.08.17.

A kisállattenyésztés fejlődését segíti a kisállat-börze – mondta Nagy István agrárminiszter vasárnap, az új helyszínen, Monoron átadott vásár megnyitóján.

Fotó: Pelsőczy Csaba

 

Kiemelte: a minisztérium anyagi és szakmai támogatásával létrejött európai színvonalú vásártér új lehetőségekhez juttatja a tenyésztőket. A 8 hektáros helyszínen többféle kisállat árusítására, tenyészállatok cseréjére is lehetőség kínál.

A tárcavezető jelezte: az újonnan megnyitott vásártéren további infrastrukturális fejlesztésekre is lehetőség van, ha erre igény merül fel. A miniszter szerint az új helyszínnel a kisállat-börze egyedülálló Európában, "aki adásvételt szeretne bonyolítani, aki tenyészanyagot szeretne vásárolni, annak egész Európából ide kell majd jönnie" – fűzte hozzá.

Az agrárminiszter szólt arról, hogy a minisztérium jelenleg futó Szárnyaló gazdaság elnevezésű programjában a galambtenyésztők 100 ezer eurós (mintegy 34-35 millió forintos) értékig pályázhatnak tenyészállat vásárlására, és - mint mondta, számolt be a helyszínről az agrártárca honlapja -, ezt a lehetőséget minél jobban ki kell használni.

 

monorn_1-1200

Fotó: Pelsőczy Csaba