A kisállattenyésztés fejlődését segíti a kisállat-börze

Agro Napló
A kisállattenyésztés fejlődését segíti a kisállat-börze – mondta Nagy István agrárminiszter vasárnap, az új helyszínen, Monoron átadott vásár megnyitóján.
Fotó: Pelsőczy Csaba

Kiemelte: a minisztérium anyagi és szakmai támogatásával létrejött európai színvonalú vásártér új lehetőségekhez juttatja a tenyésztőket. A 8 hektáros helyszínen többféle kisállat árusítására, tenyészállatok cseréjére is lehetőség kínál.

A tárcavezető jelezte: az újonnan megnyitott vásártéren további infrastrukturális fejlesztésekre is lehetőség van, ha erre igény merül fel. A miniszter szerint az új helyszínnel a kisállat-börze egyedülálló Európában, "aki adásvételt szeretne bonyolítani, aki tenyészanyagot szeretne vásárolni, annak egész Európából ide kell majd jönnie" – fűzte hozzá.

Az agrárminiszter szólt arról, hogy a minisztérium jelenleg futó Szárnyaló gazdaság elnevezésű programjában a galambtenyésztők 100 ezer eurós (mintegy 34-35 millió forintos) értékig pályázhatnak tenyészállat vásárlására, és - mint mondta, számolt be a helyszínről az agrártárca honlapja -, ezt a lehetőséget minél jobban ki kell használni.

Fotó: Pelsőczy Csaba
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!