2024. április 19. péntek Emma

A kiváló hazai alapanyagokkal sikeresek lehetnek a magyar élelmiszerek

Agro Napló
A minőségi gasztronómia és a sikeres élelmiszeripar nem képzelhető el kiváló minőségű, egészséges és friss alapanyagok nélkül – mondta az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon.

Negyedik alkalommal találkoznak - 2014 óta - a szakemberek az élelmiszeripar, a pék- és a cukrászipar, a szálloda- és a vendéglátóipar, a csomagolóipar és a gasztronómia területéről a Sirha Budapesten. A kiállítás fókuszában az iparági innovációk bemutatása mellett az áll, hogy a részvevők szakmai kapcsolatokat építhessenek, tapasztalatot cserélhessenek, megismerjék a újabb iparági trendeket, és szakmájukban a legjobbak összemérjék tudásukat. Ezért a kiállítás számos szakmai versenynek is helyt ad, mint a Bocuse d'Or hazai döntője, a Közétkeztetési Szakácsverseny, vagy a Magyarország Tortája 2020 verseny.

Az államtitkár a kiállítás megnyitóján hangsúlyozta – közölte az szaktárca az Agro Naplóval –, hogy hazánk kiváló természeti adottságainak és a magyar gazdák szakértelmének köszönhetően a magyar alapanyagok a legmagasabb igényeket is kielégítik. A kormány stratégiai ágazatként kezeli az élelmiszeripart, és a korábbi időszakhoz képest nagyobb támogatásban részesíti az iparágat. Az egyik legfontosabb cél ugyanis az, hogy a Magyarországon megtermelt alapanyagokat minél nagyobb arányban itthon dolgozzák fel.

A magyar gazdaság és benne az élelmiszeripar most azt a korszakát éli, amelyben egyre több vállalkozó elhiszi és megmutatja, hogy elérhet magasabb termékminőséget, piacra vezethet új terméket, bevezethet környezetbarát csomagolást, növelheti az élelmiszerbiztonságot és megjelenhet termékeivel új piacokon. Az erősödő magyar gazdaság és a magyar  emberek növekvő jövedelme az élelmiszeripar lehetőségeit is bővíti. Folyamatosan nő a vásárlói tudatosság és az igény a megbízható, magasabb minőségű élelmiszerek iránt – mondta az államtitkár.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeres volt az idei Sirha Budapest

Sikeres volt az idei Sirha Budapest

Szakmai és üzleti sikerként értékeli az összes részvevő az idei Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítást – közölte honlapján...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!