A magyar kormány egyre többet fektet a határon túli magyar fiatalság jövőjének építésébe

Agro Napló
Az egységes és egységesen fellépő kárpátaljai magyar gazda- és vállalkozói társadalom nemzetpolitikai jelentőségét hangsúlyozta Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára a Kárpát Régió Üzleti Hálózat (KRÜH) új, beregszászi irodájának megnyitóján. A helyettes államtitkár a Nemzetgazdasági Minisztérium és a KRÜH meghívására vett részt a II. Rákóczi Ferenc Főiskolán tartott rendezvényen.

Tóth Katalin kiemelte, hogy az agrártárca 1 millió forintos támogatásának köszönhetően a Kárpát Régió Üzleti Hálózat új irodájának is otthont adó II. Rákóczi Ferenc Főiskola egy olyan videó-konferencia rendszert tud kiépíteni, amely az anyanyelvű agrárképzést segíti.

Aláhúzta, mindez azt igazolja, hogy a Magyar Kormány felismerte a képzés és a gyakorlati ismeretek megszerzésének fontosságát, és egyre többet fektet be a határon túli magyar fiatalság jövőjének építésébe. A közelmúltban elkezdődött Kárpát Régió Fiatal Vállalkozó Programba számos fiatal agrárvállalkozó is jelentkezett Kárpátaljáról, tehát az ifjúság lát fantáziát a mezőgazdasági tevékenység folytatásában – mondta.

Tóth Katalin emlékeztetett a Vidékfejlesztési Minisztérium gyakornoki programjára, melynek keretében nemrégiben kárpátaljai fiatalok jártak Budapesten, hogy közelebbről megismerjék az agrártárca és háttérintézményeinek munkáját. Bejelentette, a gyakornok-program 2014-ben folytatódik és kiszélesedik.

A helyettes államtitkár elismerően szólt a kárpátaljai gazdálkodóknak a 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon való szerepléséről. Végül kiemelte a KRÜH közreműködésével formálódó falugazdász-program jelentőségét a határon túli anyanyelvi szaktanácsadás tekintetében.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!