MENÜ

A meggytermelők hatékonyabb érdekképviseletet akarnak

2016.11.28.

A Magyar Meggytermelők Szövetsége termékértékesítési szerződésekről és az ágazati szakmai szervezetbe való belépésről tárgyalt, illetve egyezett meg – írja a nak.hu.

A Magyar Meggytermelők Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kertészeti osztálya tárgyalt a meggytermelők hatékonyabb érdekképviseletéről. Ennek folytatásaként november 18-án a kamara vezetői és az MMSZ elnökségének képviselői megbeszélést tartottak a Földművelésügyi Minisztériumban Feldmann Zsolttal, a tárca helyettes államtitkárával a kötelezően bevezetendő meggy termékértékesítési szerződésekről, melyet a következő szezonban már érvényesíteni szeretnének a termelők. (A szerződéstervezetet véleményezésre hamarosan megkapják az MMSZ tagjai is.)

Más szakmai vonalon is egyeztetett a szövetség. Magony Zsolt, az MMSZ elnöke megegyezett Ledó Ferenccel, a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnökével, hogy az MMSZ belép a FruitVeb tagjai közé, hogy a szervezeten belül képviselhesse a meggytermelők érdekeit és eloszlathassa azokat a téveszméket, amik a korábbiakban újságcikkek és különböző nyilatkozatok formájában rombolták a meggy értékesítési lehetőségeit.