A Nébihnél kérelmezhető az őstermelői jogviszony igazolása

Agro Napló
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih) kérelmezhető az őstermelői jogviszony igazolása – tette közzé honlapján az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság.

A tájékoztató emlékeztet: a pályázatok közelgő beadási határidejére való tekintettel az érintetteknek érdemes tudniuk, hogy a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások igénybevételéhez szükséges az őstermelői jogviszonyuk igazolása. Az e célra szolgáló hatósági bizonyítvány a Nébihnél igényelhető. A termelők a kitöltött kérelmet postai úton vagy személyesen nyújthatják be a hivatalhoz, utóbbi esetben akár az ügyfélfogadási időn kívül is.

A mezőgazdasági és vidékfejlesztési pályázatok beadásakor – mint például a „Mezőgazdasági kisüzemek támogatása”, „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása”, „Kertészeti üzemek korszerűsítése”,  „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” – a pályázóknak igazolniuk kell az őstermelői jogviszonyukat.

A termelők az érvényes őstermelői igazolványról szóló hatósági bizonyítványt a Nébihnél kérelmezhetik. Az igénybejelentő nyomtatvány az alábbi linken érhető el: https://portal.nebih.gov.hu/ugyintezes/egyeb/nyomtatvanyok

A kitöltött kérelem postai úton vagy személyesen juttatandó el a hivatal részére. A Nébih kéri, hogy az érintettek ügyeljenek arra, hogy a kézbesítési cím a kézbesítés módjától függően eltérő lehet. Így a postacím: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatóság (1024 Budapest, Keleti Károly u. 24.). A személyes kézbesítés pedig a hivatal nyitvatartási idejében, akár a hivatalos ügyfélfogadási időn kívül is: Nébih MGEI (1143 Budapest, Tábornok u. 2. B. épület I. emelet) érhető el – tartalmazza az ismertető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!