2024. április 23. kedd Béla

A Szent István Egyetem az agrároktatás egyik meghatározó fellegvára

Agro Napló
Gödöllő az agrároktatás egyik meghatározó fellegvára- mondta Tóth Katalin a Szent István Egyetem Szenátusi tanévnyitó ünnepségén. A Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy az egyetemet hazai és nemzetközi vonatkozásban is az agrárium kiemelkedő felsőoktatási intézményeként tartják számon.

Aláhúzta, hogy a magyarországi egyetemek közül elsőként a gödöllői agrár képzési centrum vált a Vidékfejlesztési Minisztérium stratégiai partnerévé. Hozzátette, a szaktárca továbbra is kiemelt együttműködő partnerként számít az egyetemre a Darányi Ignác Terv, valamint a Wekerle Sándor Terv konkrét programjainak kidolgozása és megvalósítása során.


Fotó: Balázs Gusztáv

Tóth Katalin leszögezte, az átalakuló felsőoktatási rendszerben egy olyan struktúra kialakítása a cél, amelyben optimálisan érvényesül az akadémiai autonómia, a professzionális menedzsment és a tulajdonosi kontroll szellemisége is. Kijelentette, elméleti, gyakorlati tudással felvértezett, szakmailag felkészült diplomások képzésére van szükség, akik versenyképesek a piaci viszonyok között is.


Fotó: Balázs Gusztáv

Beszédében megemlékezett Darányi Ignácról is. Szavai szerint a politikus-gazdálkodó földművelésügyi minisztersége alatt a magyar mezőgazdaság soha sem látott fejlődésen ment keresztül. Hozzátette, Darányi Ignác ismerte fel a tudomány és az oktatás jelentőségét a termelés modernizálásában.  A többszintű agrároktatás korszerűsítésével ő teremtette meg az átalakulás szellemi bázisát - idézte fel Tóth Katalin.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeres évet zárt a Nébih

Sikeres évet zárt a Nébih

Elkészült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih) a múlt évet bemutató, a legfontosabb eseményeket, intézkedéseket összefoglaló évérték...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!