MENÜ

Állami kamattámogatás a termelői szerveződéseknek

2014.10.13.

A kormány döntésének értelmében kamattámogatásban részesülnek az Új Magyarország TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogramban résztvevő termelői szerveződések. 

Az agrárgazdaságban a termelői szerveződések elősegítése kiemelt gazdaságpolitikai cél, ezért a TÉSZ-ek és termelői csoportok részére meghirdetett MFB forgóeszköz hitelprogram működését a Földművelésügyi Minisztérium kamattámogatással segíti. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet alapján, a zöldség-gyümölcs ágazatban működő TÉSZ-ek és termelői csoportok, valamint az egyéb termékpályán működő minősített elismeréssel rendelkező termelői csoportok a kamattámogatást a hitelprogram keretében már korábban létrejött fennálló, illetve az újonnan megkötött hitelszerződések vonatkozásában is igényelhetik.

A kamattámogatást, melynek mértéke a hitelkamat 50%-a, de legfeljebb évi 4 százalékpont, a kamat megfizetéséről szóló igazolás alapján negyedévente, csekély összegű támogatásként igényelhetik a termelői szervezetek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól.

Forrás: FM Sajtóiroda