Áprilistól igényelhető a szerkezetátalakítási támogatás kifizetése

Agro Napló
A Magyar Államkincstár 9/2019 (II. 26.) számú közleménye alapján 2018/2019-es borpiaci évben 2019. április 1. és június 17. között nyújtható be kifizetési kérelem a borszőlőültetvények megvalósított szerkezetátalakításának támogatására.

Kifizetési kérelmet kizárólag az nyújthat be, aki a Kincstár által jóváhagyott egyéni tervvel rendelkezik. A támogatás kifizetése a szőlőültetvények szerkezetátalakításához és átállításához a 2017/2018 -2019/2020 borpiaci években igényelhető támogatásról szóló 1/2018. (II. 1.) FM rendelet alapján jóváhagyott egyéni tervben foglaltak szerint megvalósított szerkezetátalakításra igényelhető.

A kifizetési kérelem az egyéni tervben szereplő tevékenység végrehajtását követően, de legkésőbb a jóváhagyott egyéni tervben megjelölt tevékenység végrehajtásának borpiaci évét követő borpiaci évben nyújtható be. A kifizetési kérelmet a Kincstár által rendszeresített és honlapján közzétett B4048 számú nyomtatványon az előírt mellékletek csatolásával együtt postai úton kell benyújtani a Magyar Államkincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályához.

2019. április 1-je előtt vagy június 17-ét követően benyújtott (postára adott) kifizetési kérelmet a Kincstár visszautasítja. A kifizetési kérelmet az egyéni tervnek helyt adó (vagy részben helyt adó) határozat mellékletében feltüntetett területazonosító-számonként külön-külön kell benyújtani. Egy kérelmező több kifizetési kérelmet is benyújthat.

A kérelem benyújtásával kapcsolatban részletes információk itt olvashatók

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!