Átadták az Érték és Minőség Nagydíjakat

Agro Napló
Az idén 34 pályázó 41 pályázata kapta meg az Érték és Minőség Nagydíj (ÉMIN) Tanúsító Védjegy használatának jogosultságát, az elismeréseket csütörtökön adták át, a legtöbb díj az agráriumhoz kötődik.
Fotó: Facebook/Érték és Minőség Nagydíj

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a pályázat fővédnöke köszöntőjében kiemelte: az ukrajnai háború kihívások elé állítja a világot, az üzleti és fogyasztói várakozások romlanak. Ebben a nehéz helyzetben a kormány célja megőrizni a magyar gazdaság stabilitását, növekedést, javítani az üzleti szféra és a lakosság várakozását – tette hozzá. Az Országgyűlés alelnöke szerint az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat rámutat arra, hogy a vállalatoknál az innovációt, a tudást, a megoldásokat előtérbe helyező modellváltásra van szükség a fenntarthatósági szempontok szem előtt tartása mellett.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára elmondta, a klímaváltozás káros hatásai egyre drasztikusabban érezhetők, az időjárás változásának ellensúlyozására, az öntözéses gazdálkodás fejlesztésére az agrárkormányzat jelentős erőfeszítéseket tett. Ismertette, hogy létrejöttek az öntözési közösségek, a gazdálkodóknak az öntözési beruházások megvalósításához a Vidékfejlesztési Programban eddig csaknem 45 milliárd forint támogatást ítéltek oda az elmúlt hat évben.

 

Fotó: Vermes Tibor, Agrárminisztérium

A Közös Agrárpolitika Stratégiai Terve alapján 2023 és 2027 között az eddiginél is több forrás, mintegy 70 milliárd forint jut majd az öntözéses gazdálkodás fejlesztésére. Ezek a fejlesztési források részei annak a 4265 milliárd forint támogatásnak, amelyet a kormány a magyar vidék, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar fejlesztésére biztosít – tette hozzá az Agrárminisztérium államtitkára.

 

Fotó: Vermes Tibor, Agrárminisztérium

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj pályázati rendszer alapítója beszámolt arról, hogy a pályázatot 2022-ben ötödik alkalommal jelentette meg a kiírói tanács. A felhívás a gazdaság szinte teljes palettáját felöleli, 45 főcsoportban több mint 100 témakört érint. A pályázat fővédnöke Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, kiemelt támogatója a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága, szakmai támogatója az Agrárminisztérium, szakmai partnere a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az idén az öt fordulós értékelés eredményeként 34 pályázó 41 munkája kapta meg az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

A legkiemelkedőbb pályázatok közül 7-en, munkájuk külön elismeréseként különdíjakban is részesültek – ismertette Kiss Károlyné Ildikó.

(Forrás: Agrárminisztérium)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!