2024. április 25. csütörtök Márk

Augusztus végéig nyitva áll a fiatal gazda pályázat

Agro Napló
Még mindig pályázható a fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás (VP2-6.1.1-16) – hívta fel a figyelmet a nak.hu. A második etap a korábbinál szélesebb kör számára ad lehetőséget a pályázásra.

A fiatal mezőgazdasági termelők gazdaságalapításának előmozdítása, továbbá a vidéki térségek népességmegtartó képességének és a mezőgazdasági termelő tevékenység versenyképességének növelése érdekében kiírt pályázati felhívás keretében 2017. augusztus 31-ig, a második értékelési határszakasz lezárásáig van lehetőség új pályázatok benyújtására. A második etap a korábbinál szélesebb kör számára ad lehetőséget a pályázásra, hiszen már azok is benyújthatnak támogatási kérelmet, akik 2017-ben először adtak be egységes kérelmet.

Változatlanul azok a gazdálkodók/gazdasági társaságok pályázhatnak a 40 000 eurónak megfelelő forintösszegre, akik/amelyek legalább 6000 euró STÉ, de nem több mint 25 000 euró STÉ érték közötti gazdasági méret közöttiek. Az STÉ érték kiszámításához ad segítséget a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján közzétett kalkulátor amely az alábbi linken érhető el.

A teljes pályázati felhívás és a kapcsolódó mellékeltek az alábbi linken érhetők el.

Plusz pont jár a szaktanácsadásért

„A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás” című (VP2-6.1.1-16 kódszámú) felhívás értelmében plusz pontot kaphat az a pályázó, aki a működési időszakra szaktanácsadót szerződtet.

Az alábbi lehetőségek közül lehet választani:

Választható lehetőség

Adható pontszám

Jelenleg is együttműködöm névjegyzékben szereplő szaktanácsadóval, az együttműködést a működtetési időszak végéig fenn kívánom tartani, a szaktanácsadóval kötött szerződést csatolom.

2

Vállalom, hogy a működtetési időszak első évének végéig szerződést kötök a mezőgazdasági termelő tevékenységemmel kapcsolatos szakterület(ek)en tevékenykedő szaktanácsadóval és ezt a működtetési időszak végéig fenntartom.

2

Nem kívánok szaktanácsadóval együttműködni.

0



Figyelem! Az AKG és ÖKO pályázatoktól eltérően ezen felhívás keretében nem adható plusz pont azon pályázó számára, aki névjegyzéki szaktanácsadó is egyben, vagyis önmagának nem adhat szaktanácsadást.

A plusz pontszám a 73/2015. (XI.6.) FM rendeletben meghatározott névjegyzékben szereplő szaktanácsadóval kötött szerződések után jár. A pályázat benyújtásakor az üzleti tervben szükséges megadni, hogy milyen szakterület(ek) kapcsán működik együtt (vagy vállalja az együttműködést) szaktanácsadóval. A szakterületeket a rendelet 1. melléklete tartalmazza, melyek az alábbiak:

1. Elsődleges mezőgazdasági termelés
    1.1. Szántóföldi növénytermesztés
    1.2. Állattenyésztés
    1.3. Kertészet (zöldség-, gyümölcs-, szőlő-, dísznövény-, gyógynövény- és faiskolai termesztés)
2. Élelmiszer-előállítás, -feldolgozás
3. Erdőgazdálkodás
4. Vadgazdálkodás
5. Környezet- és természetvédelem
6. Növényvédelem
7. Állategészségügy
8. Földügyek
9. Vidékfejlesztés
10. Farmmenedzsment, ökonómia

Amennyiben már rendelkezik szaktanácsadóval kötött szerződéssel, azt a pályázat beadásakor csatolni szükséges a dokumentációhoz.

Abban az esetben, amennyiben még nem kötött szaktanácsadóval szerződést, de vállalná azt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján az alábbi linken keresztül kereshet szakterületre, megyére, vagy, ha már ajánlottak Önnek valakit, megnézheti, hogy az említett szakember rendelkezik-e azzal a szakterülettel, amelyre szerződést kötne.
A NAK által nyilvántartott aktív szaktanácsadók listája itt elérhető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!