Az MTÜ keresi a legvirágosabb balkonokat és kerteket

Agro Napló
Indul a Virágos Magyarország verseny: a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) május 15. és július 1. között várja azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári- és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, kerteket, a legjobb pályázatok benyújtói pedig értékes kertészeti utalványt kapnak – közölte honlapján a turisztikai szervezet. 

Május 15-én kezdődő a „Virágos balkonok, virágos kertek” elnevezésű pályázat, aminek keretein belül az MTÜ több mint hat héten át várja az előkertekről és „erkélyek-kertekről” készült fényképeket. A negyedszázadosnál is hosszabb múltra visszatekintő Virágos Magyarország verseny hazánk legnépszerűbb környezetszépítő kezdeményezése, idén, a koronavírus-járvány miatti körülményekhez igazodva kicsit átalakul.

A verseny 27 éves fennállása alatt még egyszer sem maradt el, így idén, a helyzethez alkalmazkodva is megrendezzük a Virágos Magyarországot, csak egy különleges formában. 2020-ban az önkormányzatok helyett az egyéni erőfeszítéseket ismerjük el, így kaphat díjat a legszebb balkonkert, a legvirágosabb előkert tulajdonosa – mondta az MTÜ vezérigazgatója. Guller Zoltán abban bízik, hogy az átalakult verseny a hazai díszkertész szakmának is támogatást nyújthat ebben a példa nélküli helyzetben.

Pályázni május 15-től lehet összesen 6 balkonkerti/előkerti fotóval és egy legfeljebb 400 karakteres leírással, 2 kategóriában („Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert”). A fotókat július 1-jéig várják a szervezők a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny honlapján (palyazat.viragosmagyarorszag.hu).

A verseny fővédnöke Borbás Marcsi, a szakmai zsűri tagja Bálint Gyuri bácsi és számos neves kertészeti szakember, akik kategóriánként az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet díjazzák majd 150 ezer forintos kertészeti utalványokkal az augusztusi eredményhirdetésen.

Ezen kívül 7-7 pályázatot 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal jutalmazzuk, továbbá egyedi, tematikus díjakat is kiosztunk a különleges pályaműveket beküldők között. A közönség is szavazhat kedvenceire, mindkét kategória 3-3 legnépszerűbb pályázata 100 ezer forint értékű kertészeti utalványt nyer - olvasható az az MTÜ tájékoztatásában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!