MENÜ

Bemutatkozik a magyar vidék

2013.08.05.

Nagykanizsán kezdetét vette a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program roadshow-ja

Nagykanizsa, 2013. augusztus 3. – A mai napon indul útjára a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program országos rendezvénysorozata. A Virágzó Vidékünk Roadshow első állomásaként Nagykanizsán ismerhetjük meg szórakoztató, családi programok keretében az utóbbi években megvalósult fejlesztéseket, sikeres mezőgazdasági és közösségi kezdeményezéseket.

Az egész napos rendezvény során a látogatók a Vidékfejlesztési Minisztérium és Háttérintézményei sátorban nyerhetnek betekintést abba, hogy a Nyugat-Dunántúli régióban milyen előrelépések történtek az utóbbi időben. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat munkatársai bemutatják az érdeklődők számára az elért sikereket, kezdeményezéseket. A pályázók a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program segítségével olyan fejlesztéseket vittek és vihetnek végbe, amelyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy valóban büszkék legyünk virágzó vidékünkre.

A családi program keretében találkozhatunk Néber Szilveszterrel, Gombos Lajossal és Boross Attilával is – mindhárman olyan gazdák, akik az elmúlt években sikeresen hajtottak végre különböző fejlesztéseket. A nap során megismerhetjük tapasztalataikat, véleményüket a vidék folyamatos fejlődésével, és a pályázati lehetőségekkel kapcsolatban is.

 

A roadshow-t Cseresnyés Péter, Nagykanizsa polgármestere nyitja köszöntőjével majd Kevy Albert, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnökségi tagja rövid beszédében összefoglalja az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program és a Darányi Ignác Terv célkitűzéseit, törekvéseit.

 

Cseresnyés Péter
Cseresnyés Péter

 

A szervezők számos szórakoztató műsorral, vetélkedővel és családi programmal készülnek. A kicsiket olyan hagyománytisztelő, kézműves foglalkozásokkal várják, ahol többek között csuhébábut és ékszereket is készíthetnek. A felnőttek különböző interaktív és hagyományőrző játékokon tesztelhetik ügyességüket és tudásukat. A szalmabála rakodás és a talicska-kerékcsere során a vállalkozó szelleműek összemérhetik erejüket és ügyességüket, emellett a bátrabbak népdalfelismerő versenyen is megmérkőzhetnek egymással.

 

Kevy Albert
Kevy Albert

 

Egész napos színpadi program szórakoztatja a résztvevőket, a helyi előadók (Swans Balett és Tánciskola, Nagykanizsai Horvát Kórus és a Premier Táncklub) mellett Kocsis Tibor is fellép a roadshow nagyszínpadán. A rendezvény házigazdája, Rákóczi Ferenc a nagy meleg ellenére is folyamatosan gondoskodik a jó hangulatról.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

A „Büszkék vagyunk virágzó vidékünkre!” roadshow Nagykanizsát követően további hat helyszínre látogat még el, így az ország több pontján is megismerkedhetünk a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program sikereivel. Következő alkalommal augusztus 10-én, Szekszárdon folytatódik a régiós mustra, amely a nyár során Kunszentmiklósra, Kisújszállásra, Hatvanba, Hódmezővásárhelyre és Sárbogárdra látogat még el.