Bővülhetnek a magyar-üzbég agrárkapcsolatok

Agro Napló
Bagdán Boglárka agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár szeptember közepén hivatalában fogadta az üzbég agrártárca oktatásért és kutatásért felelős miniszterhelyettesét, Aliser Turajevet – tette közzé az Agrárminisztérium (AM) honlapja.

A találkozón a magyar és üzbég oktatási és agrároktatási rendszer bemutatását követően a magyar-üzbég kapcsolatok bővítési lehetőségeiről esett szó. A megbeszélésen során a tárgylófelek megvitatták az agrároktatás- és kutatás terén, továbbá a szőlészeti és borászati ágazatot érintő együttműködés lehetőségeit, különös tekintettel a szakértőcserére, valamint az ösztöndíjas programok fontosságára.

A tárgylópartnerek az eszmecsere során annak a véleményüknek adtak hangot, hogy szakmai programok, szemináriumok szervezése szakértők, tudósok és kutatók számára az együttműködés egyik hatékony lépésének bizonyulhat.

Bagdán Boglárka üdvözölte az együttműködés további folytatásának lehetőségeit, mivel a két ország között a múltban kialakított sikeres együttműködési gyakorlatok révén a magyar szaktudás és agrártechnológiák hosszú távon jelen lehetnek az üzbég piacon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!