Brazíliában tárgyalt a magyar agrárminiszter

Agro Napló
Brazíliavárosban folytatott tárgyalásokat Nagy István agrárminiszter Tereza Cristina brazil mezőgazdasági miniszterrel február elején – közölte az Agrárminisztérium (AM).
Fotó: AM

A tájékoztatás szerint a megbeszélés során a két tárcavezető áttekintette az agrárium előtt álló globális kihívásokat és a két ország közötti további együttműködési lehetőségeket az állattenyésztés és az innovatív agrártechnológiák területén.

Nagy István hangsúlyozta, hogy Magyarország számára kiemelten fontos az öntözésfejlesztés; és bemutatta az tárca öntözéses gazdálkodás megoldására tett javaslatát. A brazil miniszterrel pedig közösen áttekintették az együttműködési lehetőségeket az öntözéssel kapcsolatos tapasztalat- és technológiaátadás területén.

Emellett a magyar miniszter beszélt még: a mezőgazdaságot is érintő klímaváltozás egyik legnagyobb kihívásának, az aszálynak a leküzdését segítheti egy új magyar komplex talajkezelési technológia, ami a talaj nedvességtartalmának megőrzését szolgálja.

A mezőgazdasági miniszterek egyetértettek abban, hogy mindkét ország számára kölcsönösen fontos ezen technológiák megismerése és az eddigi együttműködések továbbfejlesztése, a Magyarország és Brazília közötti kétoldalú kapcsolatok további erősítése.

Magyarország célja – emelte ki Nagy István –, hogy a fejlődő országokban, így az afrikai kontinensen is helybe, odavigye a segítséget az agráriumban, ahol szükség van rá – ismertette. A brazil és a magyar agrárminiszter közösen megfogalmazta, hogy hozzá kell járulni a fejlődő országok élelmezésbiztonságának megteremtéséhez, a kutatók, a tudósok szaktudásának gyarapításán és az országok gazdaságainak fejlesztésén keresztül – olvasható az összefoglalóban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Növelni kell a magyar agrárkivitelt

Növelni kell a magyar agrárkivitelt

Növelni kell a magyar agrár- és élelmiszeripari kivitelt, amihez hagyományos és új piacokra is szükség van – mondta az Agrárminisztérium (AM) nemzetkö...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!