2024. március 29. péntek Auguszta

Budapesten ülésezik a Víz Világtanács - Videóval

Agro Napló
Úgy kell gazdálkodni vizeinkkel és természeti örökségünkkel, hogy azok az utánunk jövő nemzedékek boldogulását is szolgálhassák - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Víz Világtanács Igazgatótanácsi ülésének megnyitóján.

 

 

Fazekas Sándor beszédében kiemelte, vízkészleteink alapvető fontosságúak a mindennapi élethez: biztosítják a tiszta, élhető környezetet, a természetes élőhelyek fenntartását, elengedhetetlenek a gazdaság működéséhez, az élelmiszerszükségleteink kielégítéséhez. A tiszta ivóvíz és szanitáció előfeltétel az egészséges élethez és a betegségek megelőzéséhez. Az egészséges ivóvízhez jutás alapvető emberi jog, amelynek biztosításáért össze kell fogniuk az érdekcsoportoknak és a nemzetközi közösségnek egyaránt.

Magyarország világviszonylatban is jelentős édesvíztartalékokkal rendelkezik a Kárpát-medence szívében. Híresen jó ásványvizeink, termál- és gyógyvizeink évszázadok óta szolgálják az egészséget és a gyógyulást. Felszíni vizeink 95 százaléka azonban határinkon túlról érkezik és más országokba távozik, ezért a szomszédos országokkal való jó együttműködés biztonsági kérdés is. Számunkra vizeink és a vízellátás biztonsága életbevágóan fontos.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!