Cél, hogy az idei a növekedés éve legyen a magyar gazdaságban

Agro Napló
„Azon dolgozunk, hogy 2021 a magyar gazdaságban a növekedés éve legyen” – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter január elején a Facebookra feltöltött videójában.

Emlékeztetett: a nagyvállalati beruházási támogatási program a 2015-ös indulás óta 180 beruházást segítettek belőle 160 milliárd forinttal, így több mint 382 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Magyarországon a támogatás eredményeként.

A pénzügyminiszter hozzáfűzte – tartalmazza a tárca honlapján közzétett összefoglaló –, hogy a programot az idén is folytatják. A cél az, hogy a cégek azonnali segítséget kapjanak beruházásaikhoz, és a járványhelyzet ellenére se kelljen elmulasztaniuk fejlesztéseiket.

Az idei évre a parlament és a kormány 25 milliárd forintos keretet hagyott jóvá erre a célra. A támogatási programot minél előbb meghirdetik, hogy a támogatás rendelkezésre álljon a vállalkozások számára kapacitásbővítésre, munkahelyek létrehozására.

A videóban Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára arról tájékoztatta a minisztert, hogy a nagyvállalati beruházási programban tavaly december 29-ig az összes vállalt támogatást átutalták.

Ez azt jelenti, hogy 43 beruházáshoz nyújtottak 70 milliárd forintnyi támogatást, ezáltal az egész országban arányosan 155 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhatott meg – közölte.

A programban tavaly a koronavírus időszaka alatt megközelítően 16 500 munkahelyet védtek meg, több mint 700 új munkahelyet létesítettek. Az a tapasztalat, hogy a vállalkozásokban megvan az elhivatottság, hogy újabb  munkahelyek teremtsenek, beruházásokat hozzanak létre – mondta Rákossy Balázs.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!