2024. április 24. szerda György

Célegyenesbe fordult a Nébih LABOR rendszerének fejlesztése

Agro Napló
Év végéig befejeződnek az állatdiagnosztikát kiszolgáló digitális LABOR rendszer fejlesztésének zárómunkálatai – jelentette be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

A tájékoztatás felhívja a figyelmet: az utolsó, nagyobb innovációnak köszönhetően 2022. január 1-jétől már minden e körbe tartozó megrendelést a LABOR-ban adhatnak le az állatorvosok, valamint a hozzájuk kapcsolódó elektronikus eredményközlés is a rendszeren keresztül történik.

Az utolsó funkciók élesítésével egy rendkívül intenzív és nagyívű fejlesztési projekt zárul le, aminek az volt a célja, hogy az állatorvosok adminisztratív teendői mérséklődjenek, ugyanakkor a gyorsabb és hatékonyabb információáramlás elősegítése is kiemelt faladatként szerepelt a tervekben az állatdiagnosztika területén.

Az állatorvosok természetesen az új digitális funkciók gondozásába is bevonhatják kijelölt kollégáikat meghatalmazottként. Emellett az állattartók számára is él a lehetőség, hogy meghatalmazást adjanak alkalmazottaiknak, akik így jogosulttá válnak az eredményközlő dokumentumok megtekintésére a LABOR rendszerben. Mindkét lehetőség a gyors tájékozódást, információáramlást hivatott segíteni.

A rendszerrel kapcsolatos információk elérhetőek a Nébih honlapján, az állategészségügyi diagnosztikai aloldalon – közölte a Nébih.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeres évet zárt a Nébih

Sikeres évet zárt a Nébih

Elkészült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih) a múlt évet bemutató, a legfontosabb eseményeket, intézkedéseket összefoglaló évérték...

Ismét időszerű a rókaimmunizálás

Ismét időszerű a rókaimmunizálás

Idén ősszel is sor kerül hazánkban a rókák veszettség elleni vakcinázására, amihez kapcsolódóan ezúttal is ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!