2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Csak novemberig használható ez a bankjegy

Agro Napló
November 1-től már csak az idén márciusban megjelent, megújított 1000 forintos bankjegyekkel lehet fizetni, és ezt követően a kereskedők már nem kötelesek elfogadni a régi címleteket.

Már csak egy hónapig, október 31-ig lehet használni a készpénzes vásárlásoknál a régi - 2017 előtt kibocsátott - 1000 forintos bankjegyeket, mert a hó végén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bevonja azokat - közölte a jegybank. Az MNB felhívja minden olyan parkoló-, menetjegy-, ital- és áruautomata üzemeltető figyelmét, hogy - akik eddig még nem tették meg - haladéktalanul készítsék fel berendezéseiket az új 1000 forintosok elfogadására.

A be nem cserélt régi 1000 forintos bankjegyek nem veszítik el értéküket, mert minden bank- és postafiókban három évig, a jegybankban pedig húsz évig díjmentesen beválthatók azonos címletű, törvényes fizetőeszközre.

A megújított 1000 forintos bankjegyek a kibocsátásuk óta sikeresen terjedtek el a készpénzforgalomban, szeptember végéig az 1000 forintos bankjegyeknek közel 80 százaléka újakra cserélődött.

A forint bankjegyek változásairól, illetve a bevont fizetőeszközök átváltásáról az MNB honlapján található részletes tájékoztatás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hogyan fizessük a földbérleti díjat?

Hogyan fizessük a földbérleti díjat?

Január 1-től egy új szabályozás lépett életbe a haszonbér megfizetésében, eszerint csak banki átutalással vagy belföldi postautalvánnyal lehet fizetni...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!