MENÜ

Decemberben indulnak a kifizetések a kistermelői támogatási rendszerbe bejelentkezettek számára

2015.10.27.

A mezőgazdasági kistermelői támogatási rendszer 2015-ben indult új jogcím, az első támogatási évben a rendszerbe 50755 ügyfél jelentkezett be. Részfizetéssel indul a támogatási összegek kifizetése decemberben.

Azok az ügyfelek fognak először részfizetésben részesülni, akiknek a kistermelői támogatásban érintett jogcímei helyszíni ellenőrzéssel nem érintettek és az összes igényelt közvetlen támogatási jogcímükön lefutott az adminisztratív feldolgozás.

Ez a közvetlen támogatásokat felváltó átalány kifizetés 500-tól 1250 euróig terjedhet. Az alap támogatási rendszerben elérhető támogatási összeg kifizethető a jogcímben igénylő kisgazdáknak azzal, hogy a támogatási összeghatár alsó szintjét el nem érő ügyfelek támogatási összege felkerekítésre kerül (500 euróra), illetve a támogatási összeghatárt meghaladó közvetlen támogatási összegek levonásra kerülnek (1250 euró a támogatási felső határ).

A kistermelői támogatást igénylők között csak SAPS és Zöldítés jogcímben 45153 ügyfél érintett. 5602 ügyfél, termeléshez kötött támogatást, fiatal gazda támogatást is igényelt.

Forrás: MVH