Egyedülálló kiadvány a hazai díszfákról és dísznövényekről

Agro Napló
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) mezőgazdasági kézikönyv-sorozatának legújabb kötete, a „Magyar nemesítésű díszfák, díszcserjék, örökzöldek” című kiadványa egyedülálló, hiánypótló összeállítás, összegyűjti ugyanis a hazai fajtákat és bemutatja, képekkel és rövid leírásokkal.

A dísznövények, díszfák környezeti hasznossága egyre inkább a figyelem előterébe kerül. A jó minőségű, jól ápolt zöldfelületek jelentős hatást fejtenek ki a városokban, településeken élő emberek életminőségére, mindennapi tevékenységére, munkájára, egészségi állapotára. Ennek kapcsán kimondható, hogy a dísz-kertészek díszfaiskolai termékei, a dísz-kertészek zöldfelületi szolgáltatásai jelentős szerepet töltenek be közegészségügy területén. A nagyberuházásokhoz kapcsolódó mai modern zöldfelületi fejlesztések nem ok nélkül számolnak a dísznövények, díszfák, környezeti hasznával, ökológiai szolgáltatásával, gazdasági jelentőségével, klímát szabályzó működésével.

A most megjelent kötet olyan növényeket mutat be, amelyeket elsősorban díszítő értékük és környezeti hasznosságuk miatt termesztenek, és széles körűen alkalmazzák a közterületeken, közparkokban, köz- és magánkertekben. A kiadvány közreadói bíznak benne, hogy kiadványunkkal elősegítik a hazai klímára való, kiváló minőségű, magyar nemesítésű fajták választását és felhasználását – tartalmazza az ismertető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vegyen hazai virágot Valentin-napra!

Vegyen hazai virágot Valentin-napra!

A virágüzletek készülnek a február 14-i a Bálint, azaz a Valentin-napra, forgalmuk ilyenkor a tapasztalatok szerint megduplázódik, ezért is hívja fel...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!