Egyre több helyen van belvízkészültség

Agro Napló
Egyre több helyen rendelnek el készültséget a belvíz miatt – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délutáni Híradójában.

Belvízzel elöntött mezőgazdasági terület Dombóvár határában 2018. március 10-én. MTI Fotó: Sóki Tamás

Azt mondták: országosan nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága. Több szakaszon másodfokú készültséget rendeltek el. A legnagyobb belvízzel elöntött terület Dél-Alföldön van. Hódmezővásárhely közelében a Körtvélyesi szivattyútelepen reggel 6 óra óta folyamatosan üzemel.

Az M1 tudósítója Hódmezővásárhelyről bejelentkezve azt mondta: a nemrég még hóval borított alföldi területen lassan szivárog el a csapadékvíz. A helyzetet az is nehezíti, hogy pár napja egy kisebb árhullám is levonult a Tiszán. A területen éjjel-nappal folyamatosan szivattyúzzák a belvizet.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság honlapja szerint a belvíz miatt az országban összesen 45 szakaszon van érvényben készültség. Ebből egy helyen - a Tolnanémedi-dombovári szakaszon - harmadfokú, 24 helyen másod-, 20 helyen elsőfokú a belvízvédelmi készültség.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Végre mérséklődött az aszály!

Végre mérséklődött az aszály!

Az utóbbi napok csapadékosabb időjárásának és a nagy folyók vízgyűjtőjéről érkező vízmennyiségnek köszönhetően mérséklődött az aszály, emellett a szez...

Még mindig nem ér véget az aszály

Még mindig nem ér véget az aszály

Tovább folytatódik az aszály, a legfontosabb az ivóvíz biztosítása, de sorra készülnek el az ütemezett öntözési menetrendek is a mezőgazdasági felhasz...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!