Elindul a MobilGAZDA: Ügyfélbarát alkalmazást fejlesztett a Magyar Államkincstár

Agro Napló
Az idei évtől lehetőség nyílik a mobileszközökön működő mobilGAZDA alkalmazáson keresztül kommunikálni a gazdálkodóknak a Magyar Államkincstárral. Az előremutató alkalmazás a termelőknek, a falugazdászoknak és a Kincstárnak is számos előnyt biztosít.

Idén április 7. és június 9. között van lehetőség az egységes kérelem (EK) keretében 44 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímhez kapcsolódó támogatást igényelni, vagy adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. Kiemelkedő újdonság, hogy a gazdálkodókkal való hatékonyabb kommunikáció elősegítése és a modern technológiákban rejlő lehetőségek minél jobb kiaknázása érdekében a Magyar Államkincstár által fejlesztett mobil applikáció segíti a termelőket.

A „mobilGAZDA” alkalmazással a gazdálkodók valós időben és közvetlenebb kommunikációs csatornán informálódhatnak a támogatásaikra vonatkozó lehetőségekről, kötelezettségekről. Az alkalmazás használata fokozza az információcserét, a kérelmek pontosabbá válhatnak, ami elősegíti a Kincstár számára a gördülékenyebb kérelemkezelést, a támogatások megítélését és azok gyorsabb kifizetését. Az ügyfelek számára közvetlenebb kommunikációt, gyorsabb adatelérést és ügyintézést, továbbá kevesebb helyszíni ellenőrzést jelent az alkalmazás használata.

A felhasználók számára számos funkció elérhető. Például láthatóak a fontosabb határidők, kifizetések, levonások, kompenzációk összege, az egységes kérelemben bejelentett területek főbb adatai, térképi megjelenése. Lehetőség lesz másodvetések és agrotechnikai műveletek, és a vis maior események bejelentésére. A mobileszköz segítségével a helyszíni ellenőrzést esetlegesen kiváltó területmérést vagy geo-referált fényképet is lehet készíteni.

A mobilGAZDA használata regisztrációhoz kötött, de ingyenesen elérhető az EK-beadás kezdetétől a Google Play és App Store felületén. A Kincstár ígéretei szerint az alkalmazás további hasznos funkciókkal bővül, segítve ezzel a gazdálkodókat és az őket támogató szakembereket (falugazdászokat) is.

További videók elérhetőek az egyes funkciókról a mobilGAZDA YouTube-csatornáján.

Forrás: MÁK
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!