Elindult a magminták igénylése

Agro Napló
Elindult a magminták igénylése a Nemzeti Biodiverzitás és Génmegőrzési Központnál (NBGK) – közölte lapunkkal az Agrárminisztérium (AM).

Az idei tavaszi vetésű génbanki magminták ajánlati listája február 3-tól elérhető az NBGK erre a célra kialakított webshop felületén, a www.mintakeres.hu oldalon.

A listán elsősorban Kárpát-medencében gyűjtött tájfajták, helyi populációk és régi, köztermesztésből kikerülő magyar fajták szerepelnek. A küldött génbanki minták GMO-mentes, csávázatlan, nem fémzárolt szaporítóanyagok.

Az előző évekhez hasonlóan idén is egy személy egyszerre maximum 10 tételt igényelhet és tételenként maximum 1-1 magcsomagot tehet kosárba.

Elsőként tavaszi vetésű magmintákat lehet igényelni, például paradicsom, paprika és bab tájfajták magjait, a batáta és csicsóka tételek március-április hónapban lesznek igényelhetők.

A génbanki minták igénylésének menetéről, az adminisztrációs díj megfizetéséről részletes tájékoztató a www.mintakeres.hu/igenyles-menete weboldalon érhető el – tartalmazza a közlemény.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez most nagyon meggy!

Ez most nagyon meggy!

Elkezdődött az idei meggyszezon, a jó minőségű, finom, de az átlagosnál kevesebb meggytermésre számítanak ebben az évben a gyümölcstermelők; a meggyfo...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!