Elindult a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program – még lehet pályázni

Agro Napló
A magyar vállalkozókra, kisvállalatokra óriási feladat hárul az ország újraindításában, hiszen a gazdaság szinte minden területén megtalálhatóak, és rengeteg családnak biztosítanak megélhetést, éppen ezért indították el a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Programot, ami a legkisebb települések cégeinek nyújt jelentős segítséget – tette közzé május elején közösségi oldalán az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Schanda Tamás hozzáfűzte: a kormány úgy alakította ki a szóban forgó konstrukciót, hogy az említett program lehető legtöbb kis cégnek segítséget jelentsen abban, hogy az újraindításba megerősödve foghasson bele.

Így összesen 25 milliárd forintra lehet pályázni; egy pályázó 2,0-10,0 millió forintot kaphat; önrésznek akár 30 százalék is elegendő és a pályázati forrás sokfajta célra felhasználható.

A részletes információkért az érdeklődők látogassanak el a palyazat.gov.hu oldalra, ugyanis május 12-éig nyújthatják be a szükséges dokumentumokat – tájékoztatott az ITM államtitkára.

Schanda Tamás megjegyezte: a témáról a napokban folytatott megbeszélést Völner Pállal (Fidesz) az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkárával, Esztergom és térsége országgyűlési képviselőjével. Aki többek között elmondta: már a pályázati kiírás megjelenése előtt is nagy volt az érdeklődés a program iránt Ezért arra kérte a megyei kereskedelmi és iparkamara elnökét, valamint a települések polgármestereit is, hogy juttassák el minél több vállalkozóhoz a lehetőség hírét. Azt a visszajelzést kapta, hogy a pályázat sok vállalkozót érdekel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!