2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ellenőrizhetőek az egyéni vállalkozói adatok a NAV honlapján

Agro Napló
Az adóhivatal elérhetővé tette az egyéni vállalkozók bevételeit és jövedelmi adatait tartalmazó adatbázist – írta a perfekt.blog.hu.

Az adatbázis a NAV közzététele szerint 211 979 egyéni vállalkozó adatait tartalmazza, az adatbázis 2018.07.18-án rendelkezésre állt adatok alapján készült. Az új adatbázis a NAV honlapján ide kattintva érhető el.

Továbbra is változatlan, hogy amennyiben egyéni vállalkozó nyilvános adatait szeretnénk lekérdezni, úgy hiteles adatbázisként továbbra is használható az alábbi link: https://www.nyilvantarto.hu/evny-lekerdezo/

Ezen továbbra is elérhető, hogy a lekérdezendő egyéni vállalkozó mikor kezdte a tevékenységét, mi a tevékenysége, székhelye, telephelye, van-e szüneteltetve a tevékenysége, stb.

A NAV által most elérhető adatbázisból az utolsó lezárt év árbevétele, jövedelemi adatai, és az adófizetési kötelezettség pontos összege található, forintban megadva.

A 2017. évi CL. törvény az adózás rendjéről (Art.) 262. § értelmében az adóhivatal évente fogja a bevallási határidőt követő 30 napon belül az adatokat közzé tenni, tehát az adatbázis frissítése nem sokat várat magára.

Kizárólag az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény szerinti egyéni vállalkozók NAV által hibátlanul feldolgozott bevallásadatai, azaz személyijövedelemadó-bevallás, egyszerűsített vállalkozói adó bevallás, és KATA bevallás szerepelnek.

A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók esetében kizárólag a kisadózó vállalkozásra vonatkozó bevételi értékhatárt meghaladó bevétel és annak adója kerül megjelenítésre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A NAV méltányos a vállalkozókkal

A NAV méltányos a vállalkozókkal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) méltányos a vállalkozókkal, mivel ha a közterhek megfizetése nehézséget okoz, a cégek kérhetik az adóelőleg összegé...

Lejárt az online próbaidő

Lejárt az online próbaidő

Az adóellenőrök megkezdték azoknak a társaságoknak a vizsgálatát, amelyek továbbra sem tudják magas üzembiztonsággal, valós időben eljuttatni számlaad...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!