Emelkedik a kínai barackkonzerv-import

Agro Napló
Rohamosan növekszik a kiskereskedelemben terjesztett fogyasztói méretű őszibarackkonzerv kínai értékesítése. A forgalomnövekedést főként az e-kereskedelemben leadott rendelések fokozzák – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A NAK honlapján közzétett információ szerint a konzervőszibarack-értékesítés szárnyal az e-kereskedelmen keresztül, „köszönhetően” a koronavírus által okozott elszigetelődésnek. Ezért várhatóan Kína egyre nagyobb mennyiségek importjába kezd. Az emelkedő megrendelt mennyiségek miatt a termék beszerzési ára ugyanakkor csökken.

A kínai felezett őszibarack alapja a minőség. Csak a legmagasabb színvonalú konzerveket veszik át, így jelentős mértékben függnek a dél-afrikai piactól, akik az elsőszámú importőreik. A dél-afrikai termékek mennyisége Kínában tavaly mintegy 10 500 tonna volt, tonnánként 1421 dolláros áron. Az európai piacon nem szabványos minőségű áruk (820 g) ára 7,5 dollár kartonként. Jelenleg a kínai kikötőkben tapasztalható késedelmek befolyásolják a termékek piacra jutását, a minőségét és árát is – olvasható a köztestületi információban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tíz helyszínen tesztelik a kukoricát

Tíz helyszínen tesztelik a kukoricát

Tíz helyszínen indult el a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági...

Védekezni kell a gyümölcsösökben

Védekezni kell a gyümölcsösökben

Minden feltétel adott a gyümölcsfák hajtáselhalását okozó gombás megbetegedéséhez, a meggy és az őszibarack még menthető, bár utóbbit a tavaszi fagyok...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!