MENÜ

Értékek őrzői a magyar márkák

2019.12.13.

A tájékoztatás, a szórakoztatás mellett az értékőrzés is jelentős szerepet kap az „Arculat és identitás 2. – Vezető magyar márkák tradicionális múlttal és innovatív jelennel” című most megjelent igényesen összeállított kötetben – fogalmazott az Agrárminisztérium (AM) kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztosa a könyv bemutatóján.

Fotó: Pelsőczy Csaba/AM

 

V. Németh Zsolt az eseményen elmondta: az agrártárca által évek óta támogatott hungarikum mozgalom egyre szélesebb rétegeket mozgat meg: a kisebb-nagyobb települések, közösségek, civil szervezetek és az egyes emberek is sorra fedezik fel saját, az őket körülvevő értékeiket. A miniszteri biztos meggyőződése szerint csak az lehet öntudatos európai polgár, aki tisztában van önmaga, ősei és szülőföldje értékeivel, aki ismeri, érti és őrzi gyökereit.

Megfogalmazása szerint: ezt a folyamatot támogatja az Arculat és identitás második kötete, amelyben a szerkesztő a tradicionális magyar márkákat és magyar értékeket rendezte egymás mellé. Közülük többel a Hungarikumok Gyűjteményében is találkozhatnak az érdeklődők úgymint az Unicummal, a herendi porcelánnal, a Gundel-örökséggel, vagy épp a Törley pezsgővel.

De, mint V. Németh Zsolt mondta: nem lehet csak úgy elmenni a többi márkanév mellett sem, hiszen mind kiváló minőséget képvisel, nevük, arculatuk, szlogenjeik hozzátartoznak Magyarország mindennapjaihoz, történetük pedig szorosan összekapcsolódik az ország gazdasági, piaci fejlődésének történetével. Megérdemlik, hogy egy olyan tetszetős kiadványban kapjanak helyet, mint amilyenben most közreadták őket – jegyezte meg a miniszteri biztos.