Év végéig nyújtható be a sertés állatjóléti támogatási kérelem

Agro Napló
Bár még nem jelent meg a 140/2007. (XI. 28.) FVM rendelet helyébe lépő jogszabály, az Agrárminisztérium bejelentette, hogy folytatódik a sertés állatjóléti támogatási program – írja a nak.hu.

Mint ismeretes, e támogatást azon sertéstartók igényelhetik - a sertéstenyésztés során az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalások ellentételezéseként - akik megfelelnek a 140/2007. (XI. 28.) FVM rendeletben, illetőleg annak hamarosan helyébe lépő jogszabályban meghatározott követelményeknek.

A sertés állatjóléti támogatások igénybevételére vonatkozó jogszabályi környezet jövőbeni változásától függetlenül biztosított az állattartók számára a támogatási jogosultság megállapításához szükséges 2019-es végrehajtási időszakra vonatkozó támogatási kérelem benyújtása. A támogatási kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatvány és a hozzá kapcsolódó 55/2018. (XII. 12.) számú közlemény a Magyar Államkincstár honlapján már megtalálható.

A támogatási kérelmet a közlemény 1. számú melléklete szerinti, N0811 számú, „Támogatási kérelem” elnevezésű nyomtatványon kérelmezőnként, 2018. december 15. – december 31. közötti időszakban a jogosult lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz kell benyújtani.

Az agrárkamara felhívta tagjai figyelmét, hogy ne feledjék benyújtani a sertés állatjóléti támogatási kérelmet, mert ennek hiányában a 2019-es támogatási év egészében elveszítik a támogatási jogosultságot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!