MENÜ

Exportfejlesztési konferenciát rendez a NAK

Agro Napló 2019.08.29.

Exportfejlesztési konferenciát rendez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága. A tanácskozáson az exportpiacokkal és a magyar cégek exportlehetőségeivel foglalkoznak, a fórumra október 2-án, a budaörsi Holiday Inn Hotelben kerül sor.

 

A köztestület tájékoztatása szerint – amit az Agro Napló megkapott – a NAK Élelmiszeripari Igazgatóságának eltökélt szándéka, a kormány célkitűzéseivel összhangban, hogy az agrárkamara élelmiszeripari tagsága számára kézzelfogható segítséget nyújtson exporttevékenységük fejlesztéséhez.

Ennek érdekében exportfejlesztési konferencián az alábbi témák kerülnek fókuszba: az élelmiszeripari létesítmények engedélyezése és a harmadik országok sajátosságai; a kínai exportlehetőségek és a sikeres kínai piaci jelenlét alapjai; a halal-előírások és azok jelentősége az exporttevékenységben, valamint a nemzetközi piacok közelről – exportfejlesztés a gyakorlatban témaköre.

A szervezők azért tarják fontosnak az eszmecserét a szóban forgó témákról, mert minden export alapja Magyarország elismertsége, a hivatalos szállítási engedélyek megléte, a célpiacok speciális előírásainak ismerete, valamint a vállalatok állategészségügyi és üzemszervezési megfelelősége. Ezért nélkülözhetetlen tudni miként kell elindulni, mire kell figyelni a harmadik országi piacokon, ezen belül is például milyen előírásokat kell betartani  az észak-amerikai vagy az orosz piacon. Az előadásokat követően a résztvevőknek személyesen lesz lehetőségük kérdezni az előadóktól.

A konferencián történő részvétel valamennyi kamarai élelmiszeripari tag számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött – közölték a szervezők. Hozzátéve: az érdeklődők további információkat Racskó Tamás élelmiszeripari szakértőtől kaphatnak a [email protected] e-mail-címen – olvasható a tájékoztatásban.