MENÜ

Falusi turizmust fejlesztő pályázat április 3-tól: érdemes időben felkészülni!

2017.02.20.

2017 áprilisában nyílik meg a Vidékfejlesztési Program falusi turizmus fejlesztését célzó pályázata, a pályázati felhívás már megjelent. Meglévő szálláshelyek felújítására, bővítésére, és új szálláshelyek létrehozására is lehet pályázni. A kiemelten kedvező feltételek miatt már most rendkívül nagy a pályázat iránt érdeklődők száma, ezért érdemes mielőbb megkezdeni a benyújtásához szükséges előkészületeket – írja a palyazatihirek.hu portál.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg jelentős, 35,94 milliárd forint. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: maximum 50.000.000 Ft, a támogatási intenzitás mértéke a fejlesztési helyszíntől függően: 50%, 60%, vagy 70%-os.

A pályázatra azok nyújthatnak be támogatási kérelmet, akik az alábbiaknak megfelelnek:

Pályázhat minden aktív mezőgazdasági termelő, aki:

  • a támogatási kérelem benyújtását megelőző utolsó teljes lezárt üzleti évi - vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkezik adatokkal, az ezt megelőző teljes lezárt üzleti évi -, árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származik;
  • 2016. január 1-én mezőgazdasági termelő volt már

A támogatás összege a falusi turizmushoz, vendéglátáshoz kapcsolódó ingatlan építésére, vásárlására, bérlésére vagy fejlesztésére is fordítható, valamint a falusi turizmushoz, vendéglátáshoz kapcsolódó új gépek és berendezések vásárlására vagy lízingelésére is felhasználható.

A támogatási intenzitás mértéke 50%, de a 290/2014. (XI. 26.) Korm. rendeletre tekintettel a fejlesztés helye szerinti település(ek)re vonatkozóan az alábbiak szerint alakul:

  • „kedvezményezett” járásban lévő településen: 60%-os támogatási intenzitás
  • „fejlesztendő” és „komplex programmal fejlesztendő” járásban lévő települések esetében pedig 70%-os támogatási intenzitás is elérhető.

A pályázati felhívásért kattintson ide!