2024. április 24. szerda György

Február 22-ig meghosszabbítható az állatjóléti támogatás

Agro Napló
A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának közleménye alapján benyújtható a kérelem „A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás" pályázat meghosszabbítására újabb egy évvel.

A lehetőség minden érintett pályázó számára fennáll, akár 2016-ban, akár 2017-ben kezdődött számára az öt éves támogatási program. A 2016. május 1. naptól kezdődő időszakban szerzett jogosultságokat már 2021-ben meg kellett hosszabbítani, így hat évre módosult a kötelezettségvállalás időtartama. A jelenlegi hosszabbítási kérelem beadását követően a 2016-tól kezdődő kötelezettségvállalások 7 évre, a 2017-től kezdődőek pedig 6 évre módosulnak, így egységesen 2023. április 30. napjáig tartanak. A kérelem benyújtása hasonlóan az előző évihez a lehető legegyszerűbb módon történik, a támogatási kérelem (nem a Támogatói Okirat!) iratazonosítóját kell rögzíteni, és egy általános, valamint egy speciális nyilatkozatot tenni, amelyeknél legördülő menüből kell kiválasztani az igen szót – értesült az Agro Napló.

A MÁK honlapján a szokásos módon az E-ügyintézés, alkalmazás megnyitása menübe belépve a bejelentkezés fülön ügyfélkapus azonosítást követően lehet indítani a kérelem benyújtását.

A kezdő felület második fülén, az „Elektronikus kérelemkezelésen” belül a legördülő lehetőségek közül a 9. sorban ki kell választani a „Vidékfejlesztési Program (2014-2020) Támogatási kérelem” lehetőséget. Ezt követően a további megnyíló listából a 6. sorban található „Állatjóléti intézkedések” megnevezésre lépve az újabb felugró ablakban láthatóvá válik a harmadik sorban a „Tejágazat állatjólét TK1 – Hosszabbítási kérelem 2022”, a negyedik sorban pedig a „Tejágazat állatjólét TK2 – Hosszabbítási kérelem 2022” megnevezésű fül.

Forrás: NAK

A „Tejágazat állatjólét TK1 - Hosszabbítás iránti kérelem 2022” indításával a 2016. évben, a „Tejágazat állatjólét TK2 – Hosszabbítási kérelem 2022” indításával pedig a 2017. évben elnyert támogatások ügyintézését lehet megkezdeni. A figyelemfelhívások és tájékoztatások után továbbhaladva a felületen a korábban leírtak szerint nyilatkozni, és a támogatási kérelem iratazonosító számát rögzíteni szükséges az arra szolgáló rovatban. Ezt követően az ellenőrzést lefuttatva beadható a hibátlan kérelem.

A felület 2022.02.22. nap éjfélig áll rendelkezésre. A határidő elmulasztása jogvesztő hatályú.

A módosítás teljes szövege itt érhető el.

(Forrás: NAK)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!