MENÜ

Februárban újra megnyílik az állattartó telepek fejlesztését támogató pályázat

Agro Napló 2022.01.17.

A Vidékfejlesztési Program (VP) keretében meghirdetett, „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása” című pályázati felívás a tervek szerint februárban újra megnyílik, így lehetőség lesz arra, hogy az állattartók nagyobb léptékű beruházásaikat megvalósítsák – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Fotó: AM

 

A tárcavezető hangsúlyozta: az újranyitást a 2020 őszén megjelent kiírás sikere indokolja. Akkor, a 360 milliárd forint keretösszegű felhívás kapcsán mintegy 473 milliárd forint összegre nyújtottak be támogatási igényt a kérelmezők.

A miniszter kiemelte: a felhívás a már megismert feltételrendszer mellett lesz továbbra is elérhető, a támogatási intenzitás fő szabályként 50 százalékos, a támogatás összegére vonatkozó feltételek pedig változatlanok: az igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimális összege célterületenként eltérően 5 és 100 millió forint között változik, de maximum 2 milliárd forint lehet.

A baromfitartók, a sertéstartók, a szarvasmarhatartók, a juh- és kecsketartók, a lótartók, az nyúltartók, a méhészek és még több más gazdasági haszonállattal foglalkozó állattartó számára nyílik ismét lehetőség támogatott módon új állattartó telepek létrehozására, meglévőek korszerűsítésére, az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzésére.

A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a pályázat keretében azon támogatást igénylők is pályázhatnak, akik a jelen felhívás keretében már részesültek támogatásban, akár ugyanazon megvalósítási helyre is.

A támogatási kérelmek benyújtására a tervek szerint február végétől lesz lehetőség – olvasható az Agrárminisztérium (AM) lapunkhoz eljuttatott tájékoztatójában.