Fiatal mezőgazdasági termelőknek nyújtandó támogatás igénylése

Agro Napló
A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2015. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről szóló 24/2015. (IV. 28.) MvM rendelet alapján támogatásban részesülő ügyfelek a támogatási összeg 90 százalékának igénylésére legkésőbb 2015. október 21-ig nyújthatnak be kifizetési kérelmet.

A kifizetési kérelem benyújtásának legfontosabb feltétele, hogy az ügyfél már a kifizetési kérelem benyújtásának időpontjától egyéni vállalkozó legyen mezőgazdasági főtevékenységgel (01.11-01.50 és 01.70 szakágazatba tartozó tevékenységek).

Az egyéni vállalkozói nyilvántartásba vételt minél előbb érdemes elindítani a kifizetési kérelem határidőben történő benyújtásának érdekében. Az egyéni vállalkozás megkezdését a www.nyilvantarto.hu/ugyseged elérési útvonalon keresztül kell bejelenteni, az alkalmazás használatához ügyfélkapus regisztráció szükséges. Az ügyfél ügyfélkapus tárhelyére megküldött nyilvántartásba vételről szóló igazolást mellékelni kell a – támogatási összeg 90 százalékának igénylésére benyújtandó – kifizetési kérelemhez. Az igazolás pecsét és aláírás nélkül benyújtható a kérelemhez.

Az egyéni vállalkozás megkezdésével kapcsolatos tájékoztatás az alábbi honlapon érhető el: http://www.nyilvantarto.hu/hu/evig_megkezdes.

A kifizetési kérelem benyújtásának részletes feltételei és a benyújtáshoz szükséges nyomtatványok megtalálhatóak a Mezőgazdasági  és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján. (www.mvh.gov.hu)

Forrás: MVH

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!