MENÜ

Figyelem! Már csak holnapig lehet csak benyújtani az „őshonos in situ” támogatási kérelmet

Agro Napló 2023.03.22.

„A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése” c. pályázati felhívás alapján az idei támogatási kérelmek benyújtási határideje: 2023. január 31.

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felhívja a figyelmet, hogy a „A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése” című, VP4-10.2.1.1-21 kódszámú pályázati felhívás alapján az alacsony állomány-létszámmal rendelkező védett őshonos, veszélyeztetett és a fajtarekonstrukció alatt álló mezőgazdasági állatfajták nőivarú ‒ baromfifélék esetén vegyes ivarú ‒ állományainak a hagyományos tartási-, takarmányozási körülmények, azaz in situ feltételek közötti tenyésztésben történő életképes populációjának fenntartásához, a genetikai állományuk megőrzéséhez és használatához igénybe vehető vissza nem térítendő támogatás esetében a 2023 évi támogatási kérelmeket 2023. január 31-ig lehet benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő hatályú! – értesült a NAK közleményéből az Agro Napló.

A támogatási kérelmet kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, az elektronikus űrlapkitöltő szolgáltatás segítségével előállított elektronikus űrlapon keresztül lehet benyújtani!

Felhívjuk a figyelmet továbbá arra, hogy a 2023-ban támogatási kérelmet benyújtók esetében a kötelezettségvállalási időszak 2023. január 1-től 2024. december 31-ig tartó 2 éves időszak, mely teljes időtartam alatt a támogatást igénylők kötelesek az aktuális állatállomány tartására.

 

(Forrás: NAK)