Földmérő szakemberek tanácskoztak Gödöllőn

Agro Napló
A rendezett birtokviszonyok, a pontos és hiteles térképi adatbázisok az agrárium, a vidék és az ország gazdasági fejlődésének alappillérei – hangsúlyozta Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a GISopen 2018. konferencián tartott köszöntőbeszédében.

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít az ország térképi alapú, egységes ingatlan-nyilvántartásának megbízható működtetésére, a szolgáltatásainak hatékony biztosítására – emelte ki a szaktárca államtitkára. Mint mondta a minisztérium által szakmailag irányított és felügyelt földügyi szakigazgatás számára fontos, hogy jól képzett szakemberekkel tudja a szakterületi, és kormányzati célokat megvalósítani.

A rendezvény jó lehetőséget kínál a földmérő szakembereknek közvetlen tapasztalatcseréjére, a különböző területeken folyó munka alaposabb megismerésére, a szakmai eredmények, vélemények megvitatására, valamint az újdonságok bemutatására – tette hozzá az államtitkár.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara által szervezett konferencia résztvevői az idei évben az „Adatok távolból, geoinformatika közelről” témakör köré szervezett előadások és fórumok keretében vitathatják meg a szakma aktuális kérdéseit.

(FM Sajtóiroda)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Fejlődhet a hazai külkereskedelem

Fejlődhet a hazai külkereskedelem

A külpiacra lépés iránt érdeklődő agrárvállalkozások felkutatása és felkészítése érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Exportfejleszté...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!