MENÜ

Földügyekben működik együtt Magyarország és Kína

2017.06.15.

Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára földügyi együttműködésről szóló keretmegállapodást írt alá Wang Guanghuaval a Kínai Föld és Erőforrás-kezelésért felelős Minisztérium miniszterhelyettesével Budapesten – tájékoztatott az agrártárca.

Az aláírást megelőző egyeztetésen az agrártárca államtitkára kiemelte, hogy az elmúlt időszakban a magyar és kínai intézmények szoros kapcsolatot alakítottak ki. Mindez köszönhető annak, hogy a magyar külpolitika „Keleti nyitás” stratégiája és a kínai „Egy övezet, egy út” politikája összhangban van egymással.

Hozzátette, hogy az európai országok közül elsőként Magyarország írta alá az Egyetértési Nyilatkozatot a Selyemút Gazdasági Övezetben, valamint a XXI. századi tengeri Selyemútban való közreműködésről.

A most aláírt megállapodás keretében többek között a földhasználat és területfejlesztés, az ingatlan-nyilvántartás, valamint a földügyi igazgatási feladatokkal összefüggő tapasztalatcserék, képzési programok, konferenciák lebonyolítására nyílik lehetőség.