2024. április 19. péntek Emma

Folytatódik az egyetemi juhászképzés Debrecenben

Agro Napló
A hazai juhágazatban tapasztalható tudáshiány pótlására tavaly első alkalommal indított juhászképzés az idén is folytatódik a Debreceni Egyetem (DE) mezőgazdaság-, élelmiszertudományi és környezetgazdálkodási karán - közölte az egyetem sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

Az idén tizenöten jelentkeztek a juhászképzésre, amely 17 év után indult újra tavaly: 2014-ben még három felsőoktatási intézmény, a debreceni, a kaposvári és a szegedi egyetem vállalta az ágazatban dolgozók oktatását, ebben az évben már kizárólag a Debreceni Egyetem indít ilyen kurzust - tájékoztatott Komlósi István, a kar dékánja.

Az elméleti oktatás kiterjed a tartástechnológiára, az állategészségügyre, a tenyésztési- és nevelés-szaporítási ismeretekre, de a világ, illetve Európa juhtenyésztéséről is átfogó képet kapnak a hallgatók. Szeretnének külföldi szaktanácsadót is bevonni a képzésbe, amelynek időtartama a tavalyi 80-ról ebben az idén 96 órára emelkedik.

Hajduk Péter, a Juh és Kecsketenyésztők Szövetségének ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy szövetségük 7200 juhtenyészetet tart nyilván az országban, az ágazatban mintegy 20-25 ezer ember dolgozik, ám a kellő szaktudás hiányzik.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!