Fontos a magyar termékek népszerűsítése - Videóval

Agro Napló
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter köszöntötte a Magyar Termék Nonprofit Kft. által szervezett konferencia résztvevőit. A magyar termékeket népszerűsítő eseményen a miniszter igen fontosnak nevezte a hazai, kiváló minőségű élelmiszerekről szóló konferenciát, hiszen már ma is rengeteg kézműves magyar termék van a piacon, amelyeket egyre többen vásárolnak.

A magyar termékek piacán rendet kellett tenni, hogy  a vásárlók választani tudjanak a magyar és az import termékek között – mondta a miniszter. Erre nagy igény volt, a tárca a magyartermék rendelettel tiszta jogi helyzetet teremtett.

 



A jogszabály nagy lehetőséget ad vásárlónak és gyártónak egyaránt, hiszen egyre több a tudatos vásárló, akik az ízletes, jó minőségű, és nem a silány termékeket keresik.

A szaktárca egyebek mellett a csabai kolbász és a hízott libamáj termékeket népszerűsítő kampányba kezdett, a mai napon pedig a Tokaji Borecet Kft. századikként kapta meg  a védjegyhasználati jogot.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Figyelem! A kistermelőket is ellenőrzik

Figyelem! A kistermelőket is ellenőrzik

A korábbi évek gyakorlatát követve Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára idén is elrendelte a tavaszi...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!