Fűszerpaprika-termelők figyelem! Ismét igényelhető csekély összegű támogatás fémzárolt vetőmag vásárlása után

Agro Napló
A fűszerpaprika-termelők mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásáról szóló 37/2014 (IV. 4.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhet a fűszerpaprika-termelő a minőségi fűszerpaprika termelése céljából a fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására.

A támogatás igénybevételéhez a 22/2018. (IV. 12.) számú Kincstár Közleményben rendszeresített nyomtatványt 2018. május 1. és augusztus 5. közötti időszakban kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz az előírt mellékletek csatolásával együtt.

Figyelemmel arra, hogy a benyújtási időszak utolsó napja munkaszüneti nap, a támogatási kérelmet legkésőbb 2018. augusztus 6. napján még postára lehet adni.

A támogatás igénybevételére az a fűszerpaprika-termelő jogosult, aki a támogatás alapját képező, vásárolt vagy termeltetőtől, termelői csoporttól átvett fémzárolt vetőmagot teljes egészében saját használatában lévő földterületen fűszerpaprika termesztése céljából felhasználta.

A támogatás mértéke a 2017. október 20. és 2018. április 30. közötti időszakban megvásárolt fémzárolt vetőmag nettó árának 75 %-a, de kilogrammonként legfeljebb 30 000 forint. A rendelkezésre álló forrás legfeljebb 170 millió Ft.

A támogatás összege a kérelmező rendelkezésére álló szabad mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) keret figyelembevételével kerül meghatározásra.

Forrás: mvh.allamkincstar.gov.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!